Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co vyzradil zrušený rozsudek

Když žalobce za roky neuspěl se stížnostmi u soudců bez taláru, tedy u státních soudních úředníků na pozicích předsedů a místopředsedů soudů, a nic nepořídil u právníků Ministerstva spravedlnosti...

Když žalobce za roky neuspěl se stížnostmi u soudců bez taláru, tedy u státních soudních úředníků na pozicích předsedů a místopředsedů soudů, a nic nepořídil u právníků  Ministerstva spravedlnosti ČR, rozhodl se, že učiní hokus – pokus obrácením se na soudce v taláru formou  občanskoprávní žaloby.

Jelikož ve hře bylo pro justiční činitele ubohých 60 Kč  za soudní poplatek, dalo by se očekávat, že si s tímto sporem  (žalobce vs. ČR – Ministerstvo spravedlnosti) justice poradí snadno, rychle a hlavně spravedlivě. Žalobce ponejprv zavětřil, když kauza byla k řízení postoupena Obvodnímu soudu pro Prahu 2, jehož soudci a soudci Městského soudu v Praze měli blízko, minimálně se potkávali. Aby se řízení neoddalovalo, žalobce nevznesl námitku.  Pak pod č.j. 31C 162/2017-48 přišlo usnesení, že se žaloba odmítá, „jelikož  trpí takovými nedostatky, pro které není možné pokračoval v řízení...“

     Kdyby nedošlo po žalobcově vzetí žaloby zpět k zneplatnění rozsudku, ale řízení dál probíhalo a rozsudek nabyl účinnost,  z poučení vyplývá, že „Odvolání proti tomuto rozsudku není přípustné.“ To znamená, že žalobce by byl bezmocný.

 Načež odvolací Městský soud v Praze  změnil napadené usnesení tak, že se žaloba neodmítá.

Jelikož čas ubíhal a částka, za kterou by byl pecen chleba a čtvrtka másla ke  snídani po dobu jednoho týdne,  nebyla vrácena, žalobce vzal řízení zpět. Dne 13.7.2018 bylo doručeno usnesení o zastavení řízení, přičemž žalobce současně teprve obdržel rozsudek z 31.5.2018, že se žaloba zamítá. I když tento verdikt neplatí, ale přesto  stojí za to se seznámit s částí odůvodnění rozsudku

V bodu 6) je uvedeno, že  „Soud zjistil, že ve věci vedené u Městského soudu v Praze  pod sp.zn. 34 C 65/2004 požádal žalobce v podání ze dne 8.1.2016, aby mu byla poskytnuta kopie návrhu na předběžné opatření ze dne 7.2.2014, když ve spise bylo a opět je podání s žalobcem požadovanými formulacemi (...jedná se o mé vlastnoruční uvedení mého jména (...) a (...jedná se o pravý můj podpis na plné moci…). Pakliže byla soudu k dispozici listina s datem 8.1.2016 bez těchto uvedených formulací, znamená to, že šlo o padělek, nebo soudce zalhal, že důkaz z 8.1.2016 neobsahuje uvedené věty, ale jsou v listině použity texty z Návrhu na předběžné opatření.

Protože soudce  JUDr. Vojtěch Trojánek vycházel z přezkumu žalobcových stížností  státní soudní úřednicí JUDr. Simonou Bradáčovou ze dne 5.4.2016, měl by se zabývat důkazem, že žalobce „podáním ze dne 8.1.2016 požádal o poskytnutí kopie (Vámi podaného) návrhu na předběžné opatření.“ Takový důkaz neexistoval, znamenalo by to, že 8.1.2016 by žalobce žádal o kopii Návrhu na předběžné opatření ve znění, které bylo podvrženo žalobci 29.3.2016. Tato trojice listin byla žalobcem podána do spisu 7.2.2004!  Ne 8.1.2016!

V bodu 6) odůvodnění rozsudku JUDr. Vojtěch Trojánek pokračuje uvedením, že žalobce zaplatil „k výzvě soudu soudní poplatek (…) ve výši 60 Kč (...)“. Je zatajeno, že žalobce předplatil poplatek za kopie listin s formulacemi uvedenými v listině z 8.1.2016, v naději, že přece jenom mu bude kopie s formulacemi poskytnutá. Ale  vzhledem k tomu, že státní soudní úředníci  věděli, že listiny s formulacemi podle důkazu s datem 8.1.2016 u Městského soudu v Praze neexistují, nemělo dojít k vyměření soudního poplatku a 60 Kč mělo být žalobci vráceno, čehož se domáhal, bylo to v souladu se zákonem o soudních poplatcích. Nelze částku zneužít jejím použitím k okopírování Návrhu na předběžné opatření bez zmíněných formulací. Jde o protiprávní nakládání s cizím majetkem.

JUDr. Simona Bradáčová v přezkumu  z 5.4.2016  k poplatku za pořízení kopií uváděla: „Tento návrh, jež  obsahuje tři listiny Vám byl poté, co zcela v souladu se zákonem Vám byl usnesením ze dne 25.2.2016 vyměřen soudní poplatek 60,- Kč, zaslán a obdržel jste jej 29.3.2016. Skutečnost, že dle Vašeho tvrzení listiny neobsahují formulace, které jak uvádíte by obsahovat měly na věci ničeho nemění.“ V přezkumu s  datem 22.6.2016 místopředsedkyně Městského soudu v Praze uváděla: „Soudní poplatek 60,- Kč, jenž jste uhradil poté, co jste žádal kopii daného návrhu z předmětného spisu (...)“. Jakou „danou“ kopii žalobce žádal a o jaký „předmětný spis“ šlo? U soudu by měly být údaje jednoznačné! Poplatek žalobce uhradil, když byla naděje, že přece jenom získá kopii listiny s formulacemi uvedenými v přípise s datem 8.1.2016. Tato naděje nastala, když soud žalobci sdělil, že po uhrazení poplatku mu bude kopie zaslána, přičemž pro žalobce šlo o Návrh se známými formulacemi. Kdyby nedošlo k tomuto ujištění, žalobce by soudní poplatek neuhradil. 

     Na závěr bodu 6) odůvodnění rozsudku soudce JUDr. Vojtěch Trojánek uváděl, že „žádosti žalobce bylo vyhověno, bylo mu tedy zasláno jím podaný návrh na předběžné opatření.“ (Jak je obvyklé, při citaci se píše s chybami.) Není pravda, že žalobci bylo vyhověno zasláním mu kopie Návrhu na předběžné opatření s datem 4.2.2004, šlo o žalobcem nežádaný podvrh starou listinou; vyhověno  by bylo zasláním mu listiny s formulacemi, které jsou uvedeny v dopisu s datem 8.1.2016 Mgr. H. Zoubkovi.  Soudci bez taláru postupovali zcela v rozporu s intencemi žalobce, když mu podvrhli nežádaný Návrh na předběžné opatření a nebyl mu vrácen soudní poplatek.

      Z bodu 8) odůvodnění zneplatněného rozsudku lze vyčíst, že mělo platit: „Z obsahu spisu městského soudu sp.zn. 34C 65/2004 naopak vyplývá, že žádosti vyhověno bylo, soudní poplatek byl správně vyměřen a nebyl žádný zákonný důvod jej vracet. Ve věci tudíž schází žalobcem tvrzený nesprávný úřední postup, a proto soud žalobu zamítl.“ K tomu by mělo jako plně věrohodný důkaz posloužit nezfalšované podání s datem 8.1.2016 a s formulacemi (…) jedná se o mé vlastnoruční uvedení mého jména (...)  a (…)jedná se o pravý můj podpis na plné moci (…). Soudcem je jinotajně psáno o vyhovění žalobci, aniž je uvedeno, čím bylo vyhověno. Není uveden důkaz, který prokazuje vyhovění žalobcově žádosti.  Není uveden důkaz, který by dosvědčoval žádost žalobce o poskytnutí  Návrhu na předběžné opatření s datem 7.2.2004 a jeho uspokojení, když mu byly zmíněné tři listy podvrženy. Opak je pravdou.

     Správně podle právního předpisu byla stanovena částka, protiprávně šlo o manipulování s žalobcem zaslaným obnosem poplatku – nemělo dojít k vyměření poplatku, když neexistoval originál k okopírování listiny s formulacemi podle podání s datem 8.1.2016.

     Poplatek nebyl správně vyměřen, protože vyměřen být neměl, jelikož státní soudní úředníci na MS Praha věděli, že se listina s vpředu uváděnými formulacemi  u soudu nenachází, takže není z čeho kopírovat dle objednávky žalobce a za úhradu poplatku. Poplatek měl být na základě požadavku žalobce vrácen podle § 10 zákona o soudních poplatcích.   

     Při přezkoumávání žalobcova podání místopředsedkyně JUDr. Simona Bradáčová dne 5.4.2016 uváděla: „Za situace, kdy Vám bylo vyhověno zcela v intencích Vaší žádosti...“. Jde o sprostou lež, padělání soudních listin, důkazů. Tak jednali soudci při šetření občanových stížností.

     Dne 22.6.2016 - opět při přezkoumávání – tatáž  státní soudní úřednice uváděla: „(…) kopie Vámi požadované listiny Vám byla zaslána, tudíž k vracení soudního poplatku není žádný důvod.“  Existují důkazy, že žalobce nepožadoval 29.3.2016  zaslanou a listinu. A jsou další důkazy, že kopie mnou požadované listiny mně poslána nebyla – soud zatajuje, o  kterou údajně jde.

     Je povinností vrátit vylákanou částku soudního poplatku.  U  advokátky je důkaz, že žalobce neobdržel kopii  žádané listiny s formulacemi v podání s datem 8.1.2016.  Jde o třílistý návrh na předběžné opatření, který žalobce nepožadoval, výslovně odmítal.

     Vše by bylo zjistitelné a ověřitelné z listinných důkazů. Protože by došlo k usvědčení právníků, důkazy jsou pomíjeny, psáno je v jinotajích.

     Tak došlo k odhalení falšování listinného důkazu a  k odhalení lží, ozřejměno bylo neoprávněné manipulování s majetkem žalobce a s jeho listinami ve spise. Rozsudek, který po jeho zrušení není nijak chráněn, je důkazem, že vycházel z padělání soudcem JUDr. Vojtěchem Trojánkem z toho, co „přezkoumala“ z pověření předsedy MS v Praze místopředsedkyně soudu JUDr. Simona Bradáčová dne 5.4.2016 a dne 22.6.2016. Podání s datem 1.8.2016  vydávala za neobsahující formulace. (…)  jedná se o mé vlastnoruční uvedení mého jména (…) a (…) jedná se o pravý můj podpis na plné moci (…). 

     I něco takového je v rámci spravedlnosti  možné, člověk si nevybere, ať jde o státní soudní správu, nebo civilní soud. Výsledkem je  další varování, čeho jsou  někteří právníci schopni. Vše  je – jako obvykle – doložitelné listinnými důkazy.

     Kvůli šesti desítkám korun takového fixlování…

 

Ludvík Uhlíř

Zahradní š69

517 50 Častolovice

ludvikuhlir@seznam

Autor: Ludvík Uhlíř | pondělí 13.8.2018 16:35 | karma článku: 14,34 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Ludvík Uhlíř

Inventura soudních nepravd

Jelikož státní správa Městského soudu v Praze neposkytuje delší dobu nový námět, využitelný k varování čtenářů, čeho se mohou nadít v případě obracení se se stížností na soudní osoby, a ani nejsou řešeny starší případy...

29.12.2017 v 11:27 | Karma: 14,72 | Přečteno: 693x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Místopředsedkyně soudu usvědčila sama sebe

Domníval-li se někdo, že dlouhodobější nečinnost pokud jde o blogy byla v důsledku vyřešení problému Městským soudem v Praze, případně po zásahu některého stížností osloveného orgánu, byl na omylu.

4.10.2017 v 11:31 | Karma: 12,08 | Přečteno: 1085x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

A co nabídnout státu splátkový kalendář na 60 Kč?

Jako představitelé státní správy Městského soudu v Praze svévolně nakládali s žalobcovým soudním poplatkem, tak neoprávněně manipulovali se spisem sp. zn. 34 C 65/2004 a pořizovali z něj kopie, které svévolně zaslali na ...

5.5.2017 v 15:31 | Karma: 13,15 | Přečteno: 485x | Diskuse| Osobní

Ludvík Uhlíř

Co praví zákon – jaká je skutečnost

A jedeme dál, nabalují se další názorné příklady, jak nesnadná je pozice občana jakožto stěžovatele a jaké je vůči němu působení některých právníků. Když se po doručení žaloby soudu rozběhly po určité době úkony podle...

28.1.2017 v 12:49 | Karma: 11,87 | Přečteno: 431x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Soud má soudit soud

Koho by napadlo, že se vše tak zvrtne, že přijde na mysl obracení se s žalobou na další soud. Když není jiné rady ani pomoci, u pražského městského soudu a u Ministerstva spravedlnosti ČR nebylo zastání, za hokus pokus to stojí..

15.11.2016 v 7:12 | Karma: 9,21 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Marná snaha vymoci na spravedlnosti spravedlnost

Protože žalobce už nemínil dál házet příslovečný hrách na zeď planým doplňováním stížností a urgováním jejich vyřízení, když se jimi Městský soud v Praze podle písemné výhrůžky nehodlá zabývat...

3.10.2016 v 13:35 | Karma: 13,24 | Přečteno: 380x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Soud manipuluje s listinami a s penězi občana

Je třeba předeslat, že vše se točilo kolem listin ve spise 34 C 65 /2004. Jednak to byl návrh na předběžné opatření...

16.8.2016 v 17:51 | Karma: 12,98 | Přečteno: 584x | Ostatní

Ludvík Uhlíř

Městský soud nevrátil vylákaný soudní poplatek

Komu ze čtenářů obstojně slouží paměť, tomu je známo, že žalobce usiloval o získání kopie Návrhu na předběžné opatření s datem 7.2.2004 a s formulacemi: (...) Jedná se o mé vlastnoruční uvedení mého jména (...)...

30.5.2016 v 14:01 | Karma: 11,88 | Přečteno: 443x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Jak lze také přezkoumat podání soudu

Žalobce byl rozhodnut, že se na tomto místě už bude věnovat jiné kauze – ta předchozí poskytla řadu námětů k varování, čeho jsou někteří právníci schopni, takže předpokládal, že již využil, co se dalo. Jenže 5.4.2016 nečekaně...

18.4.2016 v 8:52 | Karma: 8,13 | Přečteno: 290x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Nejen „s křížkem po funuse“

Zcela důvodně jsme se domnívali, že pro nás kauza 34 C 65/2004 před koncem roku 2015 skončila. Jenže 7.3.2016 žalobce opět obdržel dopis se zeleným pruhem, v němž se pod jednacím číslem 34 C 65/2004 nacházelo usnesení...

5.4.2016 v 13:35 | Karma: 9,43 | Přečteno: 565x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Co s právníky roky nešlo, to bez nich dopadlo

Po skončení neúspěšné tahanice s právničkami Obvodního soudu pro Prahu 1 se žalobce rozhodl, že učiní pokus o uspění u Městského soudu v Praze, kde už sice dříve pohořel, ale bylo to za jiného vedení státní správy soudu.

15.1.2016 v 12:12 | Karma: 10,94 | Přečteno: 440x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Od soudu ještě dopis se zeleným pruhem a křivým nařčením

A je tu další kapitola, která se opět nečekaně vztahuje k domáhání se žalobce listinného důkazu jakožto předobrazu odůvodnění rozsudku 34 C 65/2004. Žalobce se těšil, že se už konečně s touto kauzou rozloučí.

3.1.2016 v 12:49 | Karma: 9,56 | Přečteno: 784x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Tři právničky se postaraly o žalobcovo neuspění

Nebylo tak zle, aby nemohlo být hůř. Že může být, to se ukázalo dne 20. 10. 2015, kdy žalobce v roli stěžovatele obdržel od soudu pro Prahu 1 dopis, který považoval za zprávu o šetření své stížnosti...

15.12.2015 v 11:02 | Karma: 13,61 | Přečteno: 1244x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Nespravedlivá spravedlnost na pokračování

Kauza 34 C 65/2004, Městský soud v Praze, soudce Martin Valehrach. V minulé kapitole jste měli možnost se dočíst, že místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 JUDr. PhDr. Alena Novotná Ph.D. se zřekla povinnosti...

15.11.2015 v 14:53 | Karma: 11,16 | Přečteno: 611x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Právníci brání tomu, aby žalobce získal rozhodující důkaz

Za řízením a rozsudkem 34 C 65/2004 se dál táhne neúspěšné domáhání se žalobce, aby mu byl poskytnut důkaz o existenci nebo neexistenci návrhu na předběžné opatření s datem 7. 2. 2004 s textem, z něhož vzešlo odůvodnění vpředu...

25.9.2015 v 14:35 | Karma: 7,34 | Přečteno: 404x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Co se nepovedlo za 10 roků, to se zdařilo za 27 dní

Kauza 34 C 65/2004, Městský soud v Praze, soudce JUDr. Martin Valehrach I když závěr předchozí kapitoly byl ve znamení završení využití všemožných způsobů usilování žalobce o domožení se kopie návrhu na předběžné opatření...

17.8.2015 v 14:47 | Karma: 11,77 | Přečteno: 1090x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Aby nevyšla pravda navenek

Kauza 34 C 65/2004, Městský soud v Praze, soudce JUDr. Martin Valehrach Uvedená kauza má další pokračování. Občanský soudní řád v § 120 stanoví, že „Účastníci jsou povinni označit důkazy k prokázání svých tvrzení.

4.6.2015 v 10:08 | Karma: 10,00 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Takže se spolehnout jedině na Boží soud

Kauza 34 C 65/2004, Městský soud v Praze, soudce JUDr. Martin Valehrach Žel, k výčtu komplikací, které souvisely se soudem určeným podpisem žalobce, přibyla další. Šlo o vypršení platnosti jeho občanského průkazu. S vystavením nové občanky souviselo připojení podpisu. Budou vyhovovat tři křížky či otisk palce? Co když bude požadován náležitý podpis? Soudcem uznaný nezvládne, dosavadní je značně odlišný. Kdo a jak pomůže problém řešit? U soudů nepochodí, o to se bezvýsledně snaží roky.

22.4.2015 v 17:09 | Karma: 11,65 | Přečteno: 495x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Poučení, jež lze vykládat tak, či onak

Kauza 11 C 122/2000, Městský soud v Praze, soudce JUDr. Martin Valehrach Jelikož se žalobce ze zdravotních důvodů jednání u Městského soudu v Praze nezúčastnil, o neuspění se kuse dozvěděl z telefonního sluchátka. Protože se mu jevilo, že rozsudek není spravedlivý, uvažoval, co s tím.

2.4.2015 v 12:12 | Karma: 15,10 | Přečteno: 816x | Diskuse| Ostatní

Ludvík Uhlíř

Rozčarování: Ústavní stížnost se odmítá

Kauza 34 C 65/2004, Městský soud v Praze, soudce JUDr. Martin Valehrach Žalobce měl dobrou zkušenost s právníky Ústavního soudu ČR, kteří zhatili pomstu soudkyně vůči žalobci za to, že si na ni stěžoval. Šlo o do nebes volající nespravedlnost – soudkyně řešila stížnost sama na sebe a uštědřila žalobci nepřípustnou pokutu. Právníků v taláru ústavního soudce se týká další žalobcem získaný poznatek. Počítal s tím, že opět najde oporu. Žel, je to pro něj i pro vás zkušenost, že na Ústavní soud nelze bezmezně spoléhat.

12.3.2015 v 5:30 | Karma: 8,88 | Přečteno: 774x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Píši, filmuji,fotografuji. Původně lesák.

Seznam rubrik